Vize Bilgileri

Seyahat acentamız tüm vize işlemlerinizde sizin adınıza başvuru, danışmanlık ve takip işlemlerini yürütmektedir.
 

Genel Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Pasaportun geçerlilik süresi, istenilen vize süresi bitiminden itibaren en az 3 ay fazla olmalıdır

- Pasaport 10 seneden eski olmamalı, yan yana iki boş sayfa olmalıdır

- Pasaportun bilgilerini içeren ve daha önce alınan Schengen vizelerinin bulunduğu sayfaların fotokopisi

- 2 adet, son 6 ayda çekilmiş renkli biometrik resim (arka fonu beyaz)

- Okunaklı ve eksiksiz doldurulmuş, başvuran tarafından imzalanmış başvuru formu

- Seyahat sağlık sigortası (tek girişli vize başvurusu durumunda kalma süresinin tamamını kapsayan ve dönüş tarihinden 2 hafta sonrasına kadar geçerli, çok girişli vize başvurusu durumunda ilk seyahatın süresini kapsayan ve bütün Schengen ülkelerinde geçerli olan, en az 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası - acil müdahale ve nakil masrafları kapsamlı)

- Başvuranın Türk vatandaşı olmaması durumunda Türk ikamet tezkeresi ve fotokopisi

- Geçerli uçak / tren bileti ya da bilet rezervasyonu ve her geceyi kapsayan ödenmiş, otel konfirme edilmiş otel rezervasyonu (eğer davet eden kişide konaklanmayacaksa) – çok girişli vize başvurusu durumunda yukarıdaki belgeler ilk seyahat için gereklidir

- Reşit olmayan ve velisi ile beraber yolculuk etmeyenler için noter tasdikli muvafakatname ve çocuğun kimlik fotokopisi

- Öğrenciler için orijinal öğrenci belgesi

- Maddi durumu gösteren belgeler.

SCHENGEN VİZE ALIMI İÇİN GEREKLİ BELGELER

* 2 adet fotoğraf (3,5-4,5 cm, fotoğraftaki kafa boyu 3 cm, çene bitim noktası ile saç birleşim noktası arası 2,5 cm olmalıdır)

* Seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli pasaport

ALINIŞ TARİHİ 10 YILI AŞMIŞ OLAN PASAPORTLARA YENİ KURAL GEREĞİ SCHENGEN VİZESİ VERİLMEMEKTEDİR. MUTLAKA PASAPORTUN YENİLENMESİ GEREKMEKTEDİR.

* Bazı schengen vizesi başvurularında evrakların asılları veya noter onaylı suretleri gerekebilir.

* Schengen vizesi için zorunlu olan min. 30.000 Eur prim teminatlı seyahat sigortası acentemiz tarafından yapılmaktadır.

* Evli olan tüm başvuru sahipleri evlilik cüzdanı beyan etmelidir.

* Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

* 18 yaşından küçük çocukların yalnız seyahat etmeleri durumunda anne ve babalarından noterden alınmış muvaffakatname ibraz etmeleri zorunludur. Anne ya da babadan birisi ile seyahat ediyor olması durumunda ise seyahate katılmayan kişiden muvaffakatname ibraz edilmesi zorunludur.

* İtalya Konsolosluğu için çocuk, anne ve baba ile birlikte seyahat edecek bile olsa muvaffakatname ibrazı her ikisi için de zorunludur.

* İçerisinde daha önceki vizelerin bulunduğu eski pasaportlarınızı ibraz etmeniz vize alımını kolaylaştırmaktadır.

A) SERBEST MESLEK MENSUPLARI İÇİN (Serbest Çalışan Avukat, Doktor, Mali Müşavir v.b.)

1- Antetli veya kaşeli kağıda seyahatin amacını belirten konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (Fransa için İngilizce)

2- Bağlı bulunduğu meslek odasından alınan kayıt belgesi fotokopisi (son 6 aylık)

3- Vergi levhası fotokopisi (son yıl işlenmiş olmalıdır)

4- İmza beyannamesi fotokopisi

5- Ticaret Sicil Belgesi

6- Sgk Belgesi (Ssk ise 4A Sigortalı Hizmet Dökümü, Bağkur ise 4B Bağkur Dökümü) (Bu belgeler e-devlet şifresi ile alınır) Emekli ise Emeklilik Belgesi

7- Kredi kartına ait ekstre fotokopisi, gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri

8- Banka hesap cüzdanı orijinali veya bankadan alınmış orijinal kaşeli hesap dökümü (Son 15 gün içinde işlenmiş olmalı ve hesapta yeterli miktarda para görünmelidir - en az son 3 aylık hesap hareketlerinin görünüyor olması gerekir)

B) MAAŞLI ÇALIŞANLAR İÇİN

1- Çalıştığı firmanın antetli kağıdına yazılmış şahsın firmadaki görevini ve seyahat tarihlerinde izinli olacağını belirten yazı (imzalar firmanın imza sirkülerinde yer alan kişilere ait olmalıdır) (Fransa için İngilizce)

2- Çalıştığı firmanın imza sirküleri fotokopisi

3- Çalıştığı firmanın ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi fotokopisi (son 6 ay içinde alınmış)

4- Çalıştığı firmanın vergi levhası fotokopisi (son yıl işlenmiş olmalıdır)

5- Çalıştığı firmanın ticaret sicil gazetesi fotokopisi

6- Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ve son 4 aylık maaş bordrosu (şirket kaşeli ve imzalı)

7- Sigortalı Hizmet Dökümü (4A Hizmet Dökümü, e-devlet şifresi ile alınır)

8- Kredi kartına ait ekstre fotokopisi, gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri

9- Banka hesap cüzdanı orijinali veya bankadan alınmış orijinal kaşeli hesap dökümü (Son 15 gün içinde işlenmiş olmalı ve hesapta yeterli miktarda para görünmelidir - en az son 3 aylık hesap hareketlerinin görünüyor olması gerekir)

FİRMA SAHİPLERİ VE ŞİRKET ORTAKLARI İÇİN

1- Firmanın antetli kağıdına seyahatin amacını belirten konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (Fransa için İngilizce)

2- Firmanın imza sirküleri fotokopisi

3- Firmanın ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi fotokopisi (son 6 ay içinde alınmış)

4- Firmanın vergi levhası fotokopisi (son yıl işlenmiş olmalıdır)

5- Firmanın ticaret sicil gazetesi fotokopisi

6- Sgk Belgesi (Ssk ise 4A Sigortalı Hizmet Dökümü, Bağkur ise 4B Bağkur Dökümü) (Bu belgeler e-devlet şifresi ile alınır) Emekli ise Emeklilik Belgesi

7- Kredi kartına ait ekstre fotokopisi, gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri

8- Banka hesap cüzdanı orijinali veya bankadan alınmış orijinal kaşeli hesap dökümü (Son 15 gün içinde işlenmiş olmalı ve hesapta yeterli miktarda para görünmelidir - en az son 3 aylık hesap hareketlerinin görünüyor olması gerekir)